دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 20 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 347
برچسبها : ارزشیابی تحصیلی ارزشیابی آموزشی
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلشیوه های نوین ارزشیابی (ارزشیابی عملکردی، ارزشیابی گروهی، ارزشیابی باز و ... )
ارزشیابی به یک فرایند نظامدار برای جمع آوری تحلیل و تفسیر اطلاعات گفته می شود. به این منظور که آیا هدفهای مورد نظر تحقق یافته اند یا خیر و همچنین انتخاب روش مطلوب در نحوه ارزشیابی در رسیدن به هدف بسیار مهم می باشد که بهترین روش، روش ارزشیابی مستمر از دانش آموزان می باشد که این نوع ارزشیابی پویا و سازنده هیچ شیوه ای از پیش تعیین شده ای ندارد و معلم می تواند از شیوه های مختلف استفاده کند. در هر صورت ارزشیابی مستمر بخشی از فرایند یادگیری که شیوه یادگیری دانش آموز باید کانون توجه فرایند سنجش و ارزشیابی قرار گیرد.
چکیده :
فرآیند یاددهی و یادگیری ناگهان اتفاق نمی افتد بلکه حاصل طراحی و سازماندهی دقیق و متنوعی می باشد. همه افراد از نظر یادگیری یکسان نمی باشند بلکه باهم متفاوتند در بعضی از آنها یادگیری از طریق چشم، در بعضی از طریق گوش در بعضی از طریق لامسه و ... انجام می شود پس افراد در یادگیری باهم متفاوت می باشند در نتیجه روشهای ارزشیابی باید متنوع و متفاوت باشد و با توجه به تفاوتهای فردی دانش آموزان استفاده شود چون نظام ارزشیابی تحصیلی یکی از مؤلفه های اساسی نظام آموزشی و رشته پیوند بین دو مولفه یادگیری و یاددهی است. این گونه تصور می شد که ارزشیابی تحصیلی یکی از عوامل موثر در بهبود کیفیت این دو مؤلفه است. پژوهشها هم نشان از وجود چنین تاثیری داشت.
برای بررسی و شناخت هر موضوعی از علوم و معارف بشری ضروری است که ابتدا با تعریف آن آشنا شویم : اصطلاح ارزشیابی به طور ساده تعیین ارزش برای هر چیزی یادآوری ارزشی کرده گفته می شود با این حال تعریف جامع از ارزشیابی می توان گفت: ارزشیابی به یک فرآیند نظامدار برای جمع آوری تحلیل و تفسیر اطلاعات گفته می شود به این منظور که تعیین شود آیا هدفهای مورد نظر تحقق یافته اند یا در حال تحقیق یافتن هستند و به چه میزانی یکی از ویژگیهای معلم ارزشیابی تعیین کیفیت است. در فرآیند ارزشیابی داوری ارزشی با توجه به کیفیت به عمل می آید. نیتکو کیفیت را در ارزشیابی پیشرفت تحصیلی به عنوان دانش، مهارتها، و تواناییهایی که از دانش آموزان پس از آموزش انتظار می رود تعریف کرده است.
یکی از عواملی که به افت تحصیلی در دوره ابتدایی منجر می شود، ارزشیابی نامطلوب است. بدون شک شیوه های نامطلوب ارزشیابی در مناطق روستایی و محروم نتایج منفی زیادی خواهد داشت بدین صورت که هرگاه دانش آموزی مردود شود معمولاً به دلیل مخارج زیاد تحصیلی و نیز احتیاج به نیروی کار در خانواده روستائیان، اغلب از فرستادن کودکان مردودی خود به مدرسه خودداری می کنند. در هر سال تحصیلی عده ای از دانش آموزان روستایی در خانواه های کم درآمد، تنها به دلیل عدم توانایی در پرداخت پول کتاب و دفتر و ... ترک تحصیل کرده اند. با آن که وزارت آموزش و پرورش طرح هایی چون طرح تغذیه رایگان را در مناطق محروم اجرا کرده است چون مقدار آن کم و سایر هزینه های تحصیلی بالاست درآمد خانواده ها برای تأمین آن بسنده نیست، این مشکلات به وجود می آید و این خطر بیشتر متوجه دانش آموزان دختر است، بنابراین بین وضع و شرایط اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و شکست تحصیلی رابطه مستقیمی وجود دارد. مایکل تودارو متخصص اقتصاد توسعه، در این باره می گوید : فقرا اولین گروهی هستند که ترک تحصیل می کنند زیرا مجبورند کار کنند، فقرا اولین گروهی هستند که اخراج می شوند، زیرا در نتیجه سوء تغذیه در سر کلاس به خواب می روند و اولین گروهی هستند که در امتحان مردود می شوند. ...
خرید و دانلود آنی فایل