دسته : -اقدام پژوهی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 35 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 701
برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری
مبلغ : 2500 تومان
خرید این فایلچگونه توانستم نظم و انضباط را در مراسم صبحگاه مدرسه بوجود آورم
چکیده
برای اینكه انسان بتواند در اجتماع زندگی كند باید رفتار اجتماعی را بیاموزد به این معنی كه رفتارش باید مورد قبول اجتماع باشد . یكی از راههای اجتماعی شدن و مورد قبول قرار گرفتن رعایت انضباط و مقرراتی است كه در اجتماع حكمفرماست .
مقررات و قوانینی انضباطی رفتار را تحت كنترل درمی آورد و چون این كنترل اغلب مانع انجام خواسته های كودكان می شود ، گاهی موجب خشم و عصبانیت آنها می گردد . در تعلیم و تربیت دانش آموزان انضباط همیشه مورد توجه بوده ، ولی در اینكه این انضباط چگونه باید باشد و چگونه می توان آن را آموزش داد عقاید متفاوت است .
«هدف از انضباط این است كه دانش آموزان را قادر به سازش با قوانین و مقرراتی كه فرهنگ یك گروه پذیرفته است بنماید ، به طوری كه رفتار خود را با توقعات و خواستهای گروه اجتماعی كه در آن زندگی می كند هماهنگ نماید»
در مواردی كه رفتار فرد در جهتی بر خلاف مقررات و قوانین گروه ، یعنی بر خلاف انتظار و توقعات آنهاست او را فردی بی انضباط می نامند . البته وقتی در آموزشگاه از انضباط صحبت می شود مراد نظم و ترتیب و سكوت دانش آموزان نیست ، بلكه معنی وسیعتری مورد نظر است به این معنی كه انضباط باید منجر به انگیزش جهت حفظ مقررات شود و به صورت عادت درآید
مقدمه:
در ارزش و اهمیت نظم در زندگى همین بس حضرت امیر مومنان (ع ) این گوهر ارزشمند را هم ردیف دیگر ارزش هاى والاى اسلامى قرار داده و در واپسین روزهاى حیات خویش ، به فرزندان بزگوارش و تمام كسانى كه این پندهاى گرانمایه به آنان مى رسد، رعایت آن را این گونه سفارش فرموده است : اوصیكم بتقوى الله و نظم امركم .( نهج البلاغه (فیض الاسلام ) نامه 47)در این بیان بلیغ ، نظم ، در ردیف تقوا - كه از والاترین ارزش هاى اسلامى است - قرار گرفته و وفاى به آن گوشزد گردیده است . این كلام ، رساترین جمله در بیان ارزش نظم و انضباط است .
توصیف وضعیت موجود و بیان مسئله :
درقرآن كریم ، به گونه اى صریح ، به موضوع نظم اشاره نشده است ، اما آیاتبسیارى هست كه جلوه نظم و انضباط در زندگانى انسان را مورد توجه قرار داده وبر آن پاى فشرده است . "در جهان ناهماهنگى دیده نمى شود. چشم بینداز و نظاره کن ؛ آیا هیچ گونه ناهماهنگى مى بینى ؟ دوباره چشم بیفکن ..." (سوره ملک آیه 3 و 4)
گردآوری اطلاعات( شواهد) نوع اول:
تصمیم گرفتم درباره ی مشکلی که با آن روبرو شده بودم جوابی پیدا کنم لذا با مطالعه و تحقیق و بهره جستن از مشورت و مصاحبه با همکاران و سایر همکاران پرورشی که ازتجربیات بیشتری برخوردار بودند اطلاعاتی را بدست آورم. در این راستا برای جمع آوری اطلاعات لازم از دو شیوه مشاهده عینی و مصاحبه استفاده نمودم البته دراین خصوص مطالعات فراوانی از قبیل مجلات ، کتاب و اینترنت انجام دادم.
خرید و دانلود آنی فایل