تحقیق آلاینده های خاک

تحقیق آلاینده های خاک تحقیق آلاینده های خاک

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 97 KB

تعداد صفحات : 79

بازدیدها : 235

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

تحقیق آلاینده های خاک

تحقیق آلاینده های خاک

 

مقدمه:
خاک یک توده ی بیجان نیست بلکه درآن علاوه بر مواد آلی ومعدنی_ هواوآب_ موجودات زنده نظیرباکتریها_قارچها_کرمهای خاکی وغیره نیزوجوددارند.

این موجودات هم درخواص شیمیایی خاک و تغذیه ی گیاه(تجزیه ی مواد اآلی تبدیل آن به مواد غذایی برای گیاه وهوموس وحل یا قابل جذب کردن مواد معدنی با کمک گازکربنیک حاصل براثر تجزیه ی مواد آلی وتنفس موجودات زنده وغیره...)وهم در خواص فیزیکی خاک(مخلوط کردن موادآلی با مواد معدنی_ایجاد گذرگاهها و مجاری برای نفوذ آب_ریشه_هواوغیره)بسیار موثر است.

بنابراین موجودات زنده ی خاک وظیفه ی مهمی در امر تغذیه ی گیاه وبهبود بخشیدن به خواص خاک به عهده دارند وبدون آنها خاک فاقد هرگونه ارزش زراعی است ومحصول نمی دهد.

افزایش سریع جمعیت وبالا رفتن سطح زندگی وقدرت خرید مردم درده مخصوصا در بیست سال اخیر سبب شدکه بشر برای تامین خوراک وپوشاک خود ازیک طرف برسطح زمین های زیر کشت بیفزایدوازطرف دیگربا بکار بردن فنون جدید واستفاده از ماشین آلات کشاورزی ومصرف کود شیمیایی زیاد وسموم مختلف برای از بین بردن آفاتوامراض گیاهی_میزان محصول را در واحد سطح افزایش دهد.
اقداماتی که در جهت افزایش تولید صورت گرفته است_ چه در کشاورزی وچه در صنعت (مثل تاسیس کارخانه هاوبه کار انداختن وسایل موتوری متعددوبه کار بردن کودهای شیمیایی وسموم نباتی نامناسب وزیاد استفاده از فاضلابها وزباله های وشهری) غالبابه طور غیر مستقیم (ازطریق آلودگی هوا وآب)ومستقیم باعث آلودگی خاک ودر نتیجه ازبین رفتن موجودات زنده وکاهش آلودگی خاک شده است.
موادی که به طور مستقیم وارد خاک میشوند جزو مواد آلوده کننده ی خاک محسوب میشوند وعمل فرسایش خاک که توسط بادوغیره صورت میگیرد جزوعوامل آلوده کننده محسوب نمی شود.

چكیده:

استفاده از خاك به عنوان بستری برای دفع مواد آلی زاید از جمله فضولات دامی، زباله‌ها و پساب‌های مختلف و لجن فاضلاب، یكی از مقرون به صرفه‌ترین روش‌های مدیریت دفع مواد آلی است، كه در صورت به كار گیری تنها به صورت یك بستر فیزیكی بلكه به عنوان یك صافی زنده توانایی زیادی در پالایش مواد آلی دارد.
با این وجود عدم مدیریت صحیح دفع مئاد آلی می‌تواند پیامدهایی مثل افزایش غلظت املاح، فلزات سنگین و ریز جانداران بیماری‌زا را به دنبال داشته باشد.
ورود این ریزجانداران از طریق محصولات كشاورزی، آبهای سطحی و مخصوصاً آب‌های زیر زمینی به چرخه غذایی انسان، می‌تواند باعث شیوع بیماری‌های مختلف و با منشأ ناشناخته گردد.

در بین عوامل مؤثر در بقا و انتقال عوامل بیماری‌زا، نوع ماده دفعی و خصوصیات فیزیكی و شیمیایی مربوط به خاك و نوع عامل بیماری‌زا از اهمیت زیادی برخوردار هستند و شنایایی ابعاد مختلف آنها در بخش كشاورزی. به عنوان یكی از مهم‌ترین بهش‌های مصرف مواد آلی مختلف نقش یه سزایی در كاهش آلودگی‌های ناشی از آنها خواهد داشت.

آلاینده‌های خاك

به طور سنتی خاك، هوا و آب به عنوان مكانهایی برای دفع زباله استفاده شده است معمولی ترین نوع زباله را می‌توان به چهار نوع دسته بندی كرد:

زباله كشاورزی، صنعتی، شهری و هسته‌ای

زباله‌های كشاورزی طیف وسیعی از مواد ارگانیك، فضولات حیوانی و محصولات جانبی چوب را در بر می‌گیرد.

بسیاری از این مواد از جمله بقایای گیاهان و كود احشام در صورت بازگشت به خاك، بسیار مفید می‌باشند، با این وجود استفاده نادرست و دفع نامناسب می‌تواند موجبات آلودگی خاك را فراهم آورد.

محصولات زباله صنعتی می‌تواند به شكل گاز، مایع یا جامد باشد.

مهم‌ترین گازها شامل دراكسید كربن(co2)، منواكسید كربن(co)، دی‌اكسید نیتروژن(no2)  و دی‌اكسید سولفورو(so2) می‌باشد.

این گازها به وسیله احتراق در صنایع و اتومبیل‌ها به وجود آمده و خطراتی را برای محیط زیست موجب می‌شود.

كارخانه‌های تولید مواد غذایی زباله‌هایی را به شكل مایع و جامد تولید می‌كنند.
زباله‌های شهری متشكل از موادی است كه توسط منازل و صنایع دور ریخته می‌شود كه شامل كاغذ، مواد پلاستیكی و سایر مواد ارگانیك می‌باشد.
بعضی از آنها زا می‌توان از طریق كمپوست‌ سازی بازیافت كرد و مابقی را سوزانیده و یا در چاله‌های دفن زباله مدفون نمود.

به طور كلی فاضلاب محصول كارخانه‌های تصفیه است موادی كه در این كارخانه‌ها مشاهده می‌شود زباله‌های خانگی و صنعتی است كه معمولأ مخلوط‌های مایعی متشكل از جامدات و مواد محلول ارگانیك و غیرارگانیك می‌باشد.
آب از بخش جامد از طریق چندین عملیات جدا می‌شد تا از نظر محیطی برای تخلیه در رودخانه‌ها یا دریاچه‌ها بی‌خطر گردد.

مقدار مواد مغذی و ریزمغذی‌ها بسته به منابع آب متفاوت است. مثلاً مقدار نیتروژن و فلزات سنگین موجود در زباله كارخانجات نساجی زیاد است.

بعضی از عناصر در مقادیر كم برای گیاهان و حیوانات لازم است در حالی كه مقدار زیاد آنها برای سلامت انسان خطرناك می‌باشد.

یكی دیگر از علل آلودگی خاك، فاضلاب یا آشغال‌های شهری است كه در آب آبیاری وجود داشته و به داخل مزارع پست راه می‌یابد یا در چاله‌ها دفن می‌گردد. این مواد زاید از كیفیت خاك كاسته و یكی از علل احتمالی تخریب خاك به شمار می‌آید.
به طور كلی در اقتصادهای مدرن انواع مختلف فعالیت‌ها از جمله كشاورزی، صنایع حمل و نقل موجب تولید مقادیر زیادی زباله و انواع آلاینده‌ها می‌شود.

آلاینده‌های كشاورزی

كودهای حیوانی كه در صورت محاسبه سالیانه رقم بالایی تولید می‌شود ممكن است كه به رودخانه‌های اطراف راه پیدا كنند و موجب آلودگی دریاچه و خاك‌های اطراف آن گردد.

در صورت جمع‌آوری صحیح و بازگرداندن آن به شكل درست به خاك می‌توان به حاصلخیزی خاك كمك نمود.

كودهای شیمیایی مانند كود فسفات شامل مقادیری كادمیوم و سرب است كه در صورت استفاده‌ی نادرست از این كودها ممكن است مقداری از مواد سمی فوق‌الذكر از طریق گیاهان جذب شده و به بدن انسان برود و در درازمدت موجب بیماری گردد.
همچنین فلزات دیگری از جمله جیوه، مس و كرومیوم و كربن كه از طریق انواع كودها و یا در اثر حفاری‌های معادن فلزی از جمله طلا كه ممكن است به صورت سنتی و با از طریق ریختن به رودخانه‌ها و گذر از خاك‌های مسیر موجب آلودگی شدید خاك‌ها می‌گردد.

همچنین آلودگی هوا در اثر دود اتومبیل‌ها میتواند موجب آلودگی خاك گردد و بر كیفیت آن اثر گذارد، با یك تحقیق ساده می‌توان میزان خاك‌های یك مزرعه را در نزدیكی جاده یا مناطق دورتر از جاده در همان مزرعه از نظر مقدار سرب ناشی از احتراق بنزین را مورد مقایسه قرار داد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید