پایان نامه بررسی عوامل تهاجم فرهنگی از نظر دانشجویان

پایان نامه بررسی عوامل تهاجم فرهنگی از نظر دانشجویان پایان نامه بررسی عوامل تهاجم فرهنگی از نظر دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 83 KB

تعداد صفحات : 103

بازدیدها : 250

برچسبها : تهاجم فرهنگی عوامل تهاجم فرهنگی دانشجویان غرب زدگی

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی عوامل تهاجم فرهنگی از نظر دانشجویان دختر دانشگاه های پیام نور و آزاد واحد سبزوار در سال تحصیلی 85-84

معرفی پایان نامه بررسی عوامل تهاجم فرهنگی از نظر دانشجویان دختر دانشگاه های پیام نور و آزاد واحد سبزوار در سال تحصیلی 85-84

1-هدف عمده تحقیق : برخی از عوامل گرایش جوانان مخصوصاً قشر دانشجویان دانشگاه های پیام نور و آزاد سبزوار به فرهنگ غرب در سال تحصیلی 85-84

2-اهداف جزئی (ویژه) : الف : بررسی نحوه عملکرد شیوه های تربیتی والدین و گرایش جوانان به فرهنگ غرب. ب : میزان و نوع تبلیغات رسانه های گروهی در جامعه ایران ج : دادن آزادی یا محدودیت بیش از اندازه در بروز این گرایش.

فرهنگ و تمدن غرب، پس از رنسانس، با اصالت دادن به انسان و ترویج اومانیسم، درصدد نفی مذهب و فرهنگهای غیرغربی برآمد.

غربیان برای گسترش سلطه اقتصادی خود بر سایر ملتها و کسب منابع و منافع بیشتر تلاش کردند با تحریف، تخریب و مسخ فرهنگ دیگران، آنها را از خود بیگانه و بی هویت کنند و فرهنگ و اندیشه های غربی را در بین آنان تبلیغ و حاکم گردانند.

برای تحقق این هدف شوم آنها با بهره گیری از کلیه ابزارها و روشهای مستقیم و غیرمستقیم، زمینه برقراری حاکمیت خود را در سطح جهان فراهم کردند. با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و احیای تفکرات دینی در بسیاری از کشورهای جهان بر همه تلاشهای آنان خط بطلان کشید.

دشمنان با سرمایه گذاری بلند مدت، فرهنگ اسلام را فرهنگی بی محتوا و بی تفاوت جلوه دادند و به اشاعه فساد و بدحجابی و بی بند و باری در جامعه پرداختند و از طرف دیگر به مصرف هر چه بیشتر کالاهای غربی و غیرضروری به ویژه در بین نسل جوان دامن زدند.

در زمینه کودکان و نوجوانان یکی از مسائل مهمی که همیشه مطرح است مساله هویت یابی و بحران هویت است که در آینده تاثیرات بسزایی در شکل گیری شخصیت و جهت گیری آنها خواهد گذاشت در این پروژه سعی شده عوامل گرایش دانشجویان دختر دانشگاه آزاد و پیام نور به مظاهر ضدارزش فرهنگ بیگانه مورد بررسی قرار گیرد و درپایان هم راهکارهایی برای رفع این مشکل که جنبه کاربردی دارند بیان می شود. به نظر می رسد برای دانشجویان درباره نارسایی های فکری و فرهنگی آنان تاکنون اقدامات موثر کمتری در سطح جامعه صورت گرفته است.

موضوعی که در این پروژه بررسی می شود امری اجتماعی و فرهنگی در ایران است و در برخی کشورها دارای روند تاریخی است که می تواند تاثیرات زیاد و مخربی را بر هر کشوری داشته باشد. تهاجم فرهنگی ابتدا با گرفتن هویت و اعتقادات ملی افراد شروع می شود و درنهایت موجبات دوری از استقلال و خودکفایی و وابستگی را فراهم می آورد.

در این صورت است که با نابودی فرهنگ یک کشور، زمینه برای رشد سیطره سیاسی و اقتصادی و گسترش سلطه همه جانبه استکبار جهانی هموار خواهد شد. با عنایت به توضیحات صفحات قبل، ضرورت و اهمیت تحقیق در زمینه خطر تهاجم فرهنگی را جلوه گر می سازد.

انتقال و اشاعه فرهنگی

فرهنگ از طریق زبان و سایر نمادها انتقال می یابد. بر لیکن اصوات دارای نقش موثری در انتقال فرهنگی نیستند. به هنگامی که یک نوآوری توسط اعضای جامعه دیگری پذیرفته و آموخته می شود با امر اشاعه یا انتقال مظاهر فرهنگی روبرو هستیم.

فرهنگ همواره در حال تغییر است حتی در جوامع راکد و ایستا نیز فرهنگ تغییر می کند اما با روند کندتری و از آنجا که الگوهای فرهنگی یک جامعه منسجم است، تغییر در بخشی از فرهنگ (اختراع، رشد جمعیت یا پیدایش هر چیز نو) سبب ایجاد تغییرات در سایر قسمت های فرهنگ خواهد گردید.

در ایران مسائل خاص بحران فرهنگی از مدت ها پیش به صور گوناگون تحت عناوین بحران هویت و یا غرب زدگی مطرح گردیده است. در شرایط استعماری، فرهنگ پذیری در خیلی از موارد، حالتی آسیب شناختی به خود می گیرد. ویلیام ریورس محقق انگلیسی اعتقاد داشت که بر اثر نتایج تضاد میان فرهنگ غربی و فرهنگ بومی در بعضی از قبایل بدوی لذت زندگی از میان رفته است به این اعتبار فرهنگزدایی که بر اثر آن فرد فاقد هنجارهای قابل استناد برای رفتار خویش می گردد منجر به بروز برخی دشواریهای اجتماعی خواهد شد.

چکیده

فصل اول : طرح تحقیق

مقدمه

بیان مساله

اهمیت واهداف تحقیق

هدف عمده تحقیق

اهداف ویژه

سوالهای تحقیق

تعاریف مفاهیم و اصطلاحات بصورت عملیاتی

تجزیه و تحلیل داده ها

فصل دوم : تاریخچه و پیشینه تحقیق

مفهوم و ویژگیهای فرهنگ

تفاوت های فرهنگی

طبقه بندی فرهنگ

عوامل مقاوم در برابر تغییر

پاره فرهنگ

انتقال و اشاعه فرهنگی

جهانی شدن و فرهنگ

بحث واردات

تکنولوژی و استحاله فرهنگی

فرهنگ بومی و سنتی و چگونگی حفظ آن در برابر پدیده جهانی شدن

دیرینه تمدن شرقی

تفاوت مقابله فرهنگی با تبادل فرهنگی

پیشینه تحقیق (تحقیقات انجام شده)

فصل سوم : روش تحقیق

مقدمه

روش تحقیق (جامعه و نمونه)

روشها و ابزار جمع آوری اطلاعات

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم : یافته های پژوهش، تجزیه و تحلیل داده ها

یافته های پژوهش

فصل پنجم : خلاصه تحقیق

بحث و خلاصه/نتیجه گیری

خلاصه پژوهش

بحث درباره یافته ها و سوالها

کاربرد پژوهش

محدودیت ها

پیشنهادات

منابع و مآخذ

پرسشنامه (نمونه ای از آن )

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید