مقاله آثار شوری، آمونیوم و نیترات بر گیاه زراعی جو

مقاله آثار شوری، آمونیوم و نیترات بر گیاه زراعی جو مقاله آثار شوری، آمونیوم و نیترات بر گیاه زراعی جو

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 348 KB

تعداد صفحات : 1

بازدیدها : 317

برچسبها : گیاه جو شوری آمونیوم تغذیه نیترات

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود مجموعه اثر شوری و آمونیم ترکیب شده و تغذیه نیترات روی رشد و کاربرد نیتروژن جو

اثر شوری و آمونیم ترکیب شده و تغذیه نیترات روی رشد و کاربرد نیتروژن جو

Effects of Salinity and Mixed Ammonium and Nitrate Nutrition on the Growth and Nitrogen Utilization of Barley

چکیده :

جذب و کاربرد ازت به وسیله گیاهان به وسیله شوری و شکل نیتروژن در محیط ریشه تحت تاثیر قرار می گیرد. یک مطالعه هیدروپونیک تحت وضعیتهای کنترل شده برای رشد بررسی شده و جذب ازت به وسیله جو (هوردئوم ولگار) با 5 نسبت مختلف NH4-n/NO3—n در هدایت الکتریکی 0 وdsm-18 تدارک دیده شده است. 5 نسبت NH4-n/NO3-n برابر بوده است با 100/0، 50/50، 25/75، 0/100 و هر کدام یک ازت کل 100 میلی گرمی ازت در لیتر را در محیط کشت تدارک می بیند. تدارک ازت ترکیب شده NO3- و NH4+ منجر به انباشت بزرگتر ازت در گیاهان نسبت به هر کدام از NH4 یا -NO3 به صورت منبع تنها ازت می باشد. گیاهان یک عملکرد ماده خشک بالاتر به طور معنی داری تولید می کند وقتی که تغذیه ازت ترکیب شده نسبت به NH4 یا -NO3 به تنهایی می باشد و تولید ماده خشک کل و محتوی ازت ریشه و ساقه با افزایش شوری در محیط ریشه کاهش می یابد. تبادل بین شوری و تغذیه ازت برای همه متغیرها معنی دار می باشد. همبستگی مثبت معنی دار (r=97% ) بین سطح نیتروژن و شاخه گیاه و عملکرد ماده خشک وجود دارد.

لغات کلیدی : عملکرد ماده خشک، NH4 و NO3-n ترکیب شده، جذب ازت، تنش

از جمله گیاهان زراعی، جو مانند یک گیاه مقاوم به شوری در نظر گرفته شده و تحت دو وضعیت شوری و بدون شوری رشد می کند. اختلافات اساسی در عملکرد و بهره وری جو تحت وضعیتهای مختلف وجود دارد. این ممکن است به سبب اثرات تعیینی شوری از طریق بازداری جذب آب و مواد غذایی یه وسیله گیاه باشد. حتی تحت وضعیتهای طبیعی (بدون شوری ) بیشتر کمبودهای تغذیه ای رایج در تولید جو نیتروژن می باشد. تحت وضعیتهای شوری این مساله ممکن است بیشتر معلوم شده باشد.

مکانیسم های به وسیله شوری به طورعکس رشد گیاه و نمو آن را تحت تاثیر قرار می دهد هنوز درگیر می باشد در جایی که جذب مواد غذایی (به ویژه نیتروژن ) و متابولیسم مورد توجه می باشد. متابولیسم نیتروژن و میزان جذب پایین آن به وسیله گیاه لوبیا به وسیله زیادی نمک یا به وسیله کمبود آب القا شده به وسیله فردتا و توکر(1972و 1978) و سعد (1979) گزارش شده ممکن است یکی از مهمترین فاکتورها برای متابولیسم غیر طبیعی گیاه و کاهش در میزان رشد و عملکرد باشد. یک نیاز برای درک بیشتر نفوذ نسبتهای مختلف NH4 به NO3- روی رشد و عملکرد جو وجود دارد. به هر حال تفسیر کامل برای میزان رشد کاهش یافته و بهره وری گیاهان تحت وضعیتهای شوری باید منتظر بررسی های بعدی بود....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید